Husbyggen och arkitekter

Att ta hjälp av en arkitekt för att göra om hemma är en bra idé. Eller det tycker i alla fall jag, är nog dock lite partisk eftersom det var just det som vi gjorde när vi byggde vårt hus. Vi hade vissa idéer kring det sedan tidigare men var inte helt säkra på vad som skulle vara möjligt att faktiskt bygga rent fysiskt för att få ett hållbart och funktionellt hus, och med de delarna så tog vi hjälp av en arkitekt från Sanchez – Arkitektur & Byggprojektsamordning.

Arkitekten som vi fick hjälp av var väldigt personlig och förstående samtidigt som han var väldigt professionell. Sen kan jag inte säga något om Sanchez – Arkitektur & Byggprojektsamordnings andra arkitekter då vi aldrig träffade någon annan, men kan säga att den arkitekten vi fick hjälp av var väldigt bra i alla fall.

Vi har väldigt många glasväggar då jag tycker att det är helt fantastiskt att kunna få in så mycket ljus som möjligt på våren och sommaren. Sen så har vi skynken som vi kan dra för på kvällarna, när vi ska sova eller om det är dåligt väder och vi inte vill se det. Men det var något som vi ville ha hela tiden, de där stora glasfönstren men där vi inte var säkra på om det faktiskt skulle gå att genomföra eller inte. Därför fick vi prata med arkitekten som fick gå igenom det med oss. Och vi fick stärka upp det från sidorna och inte ha en enda stor glasruta utan två stycken som vi stärker upp med en stålbjälke i mitten. Trodde att bjälken skulle förstöra allting, men arkitekten sa att vi inte ens kommer att tänka på den och han hade rätt. Den syns knappt.